You are here

Aantal ondernemingen met het duurzaamheidskeurmerk GreenKey groeit snel

Op 13 maart jl hebben 120 ondernemers de GreenKey, het internationale duurzaamheidskeurmerk voor duurzaamheid in de gastvrijheidssector ontvangen. ECOXXI en Greenkey zijn zusterlabels. Wat Greenkey is voor bedrijven en locaties, is ECOXXI voor gemeenten. Deelname aan deze labels versterkt elkaar.

De uitreiking gebeurde door Lenie ’t Hart op Landal landgoed ’t Loo. Daarmee heeft Nederland inmiddels 620 bezitters van de Greenkey. Thomas Heerkens, Algemeen Directeur van Landal GreenParks. was gastheer van de  bijeenkomst. Hij was trots om voor landgoed ’t Loo voor de eerste keer de GreenKey in ontvangst te mogen nemen. Landal wil op alle locaties duurzaam zijn. De GreenKey is daarbij een goed en uniform hulpmiddel.

Tijdens de bijeenkomst met meer dan 250 GreenKey deelnemers gaf Stef Kranendijk, voorzitter van de Groene Zaak, een schets van de innovaties op het gebied van duurzaam ondernemen. Niet alleen op de informatiemarkt maar juist ook bij de deelnemers is goed zichtbaar hoe zij innovatie en duurzaamheid gebruiken voor goed ondernemerschap.

Internationaal erkend keurmerk gastvrijheidssector

GreenKey is een internationaal keurmerk voor duurzame accommodaties in de toeristisch-recreatieve sector en congresmarkt. De GreenKey is erkend door de VN organisaties UNEP en UNWTO. Wereldwijd zijn er nu 2.500 gecertificeerde ondernemingen. De criteria van GreenKey zijn meetbaar en concreet. De gecertificeerde bedrijven worden periodiek door onafhankelijke keurmeesters gecontroleerd. Invoering van het keurmerk leidt regelmatig tot energie- en milieubesparingen van 10% tot 30%.

Met de toename van het aantal GreenKey’s verbetert de duurzaamheid bij de ondernemingen. Dit geldt zowel voor de zakelijke markt als bij toeristen en recreanten. Steeds vaker kiezen klanten bewust voor een duurzame locatie om te vergaderen, trainingen, beurzen, om te dineren, te recreëren of voor verblijf. De GreenKey staat garant voor maatschappelijk verantwoord ondernemen. GreenKey is beschikbaar voor de categorieën: (mini)campings; bungalowparken; groepsaccommodaties; hotels/conferentiecentra; congreslocaties; strandpaviljoens; dagrecreatie; chartervaartpassagiersvaart; publieksevenementen; restaurants; buitensport; natuurkampeerterreinen en zwembaden.

greenkey logo 2013Voor nadere informatie kunt u terecht bij:

Erik van Dijk, 06 12810641  (National Operator GreenKey Nederland).