You are here

Awards voor Bergen, Bloemendaal en Wijdemeren

Op vrijdag 5 juli j.l. ontvingen wethouders duurzaamheid van de gemeenten Bergen, Bloemendaal en Wijdemeren een ECO XXI award uit handen van gedeputeerde Jan van Run. De award is een onderdeel van het duurzaamheidprogramma voor gemeenten ECO XXI.

Gedeputeerde Jan van Run reikte de awards uit samen met Hak van Nispen, bestuurslid van FEE-Nederland, de organisatie die ECO XXI in Nederland implementeert. De uitreiking vond plaats in Paviljoen Zoen aan Zee op de Kennemerduin camping “De Lakens”  in Bloemendaal aan Zee. Dit is een camping met een Gouden Green key keurmerk voor duurzame recreatie ondernemingen. Een goed voorbeeld, dat werd gevolgd door de gemeenten Bergen, Bloemendaal en Wijdemeren met respectievelijk een gouden, zilveren en bronzen ECO XXI award.

De provincie Noord-Holland ondersteunt gemeenten bij deelname aan ECO XXI vanuit de economische agenda . Toerisme en recreatie is hierin een belangrijke sector en de provincie wil zich hierin onderscheiden met duurzaamheid. Dat dit aanslaat bij de gemeenten blijkt uit het feit dat inmiddels 12 Noord-Hollandse gemeenten deelnemer zijn aan ECO XXI.  7 van hen ontvingen eerder al een award en nu was het de beurt aan Bergen, Bloemendaal en Wijdemeren.