You are here

Nederland écht duurzamer met FEE-programma’s

BlauweVlagUit het jaarverslag 2013 blijkt dat in 2013 er weer een groei van meer dan 10% in deelname aan alle FEE programma’s in Nederland is. De vier keurmerken vertoonden de grootste groei. Met in totaal 882 gemeenten, scholen, toeristisch/recreatieve accommodaties, congreslocaties, stranden en jachthavens helpen wij deze instellingen om structuur te geven aan hun duurzaamheidsambities. De gekeurde instellingen zijn gewaardeerd met 153 Blauwe Vlaggen, 620 GreenKeys (waarvan 399 hotels), 87 groene vlaggen van Eco-Schools en 23 vlaggen voor ECO XXI gemeenten. Door de regelmatige keuring blijven zij scherp om te voldoen aan de vereisten.

Ook bij de beide educatieve programma is er een kleine groei in de deelname. Learning about Forests [LEAF] is in bijna alle nationale parken uitgevoerd onder de naam ‘woordvoerders van de natuur en Young Reporters for the Environment [YRE] is als scholen voor duurzaamheid op veel scholen uitgevoerd.

Het vrijwilligersbestuur van FEE-Nederland richt zich vooral op het versterken van de programma’s en de uitvoering van die programma’s door ‘natuurlijke professionele partners’. Op die manier hebben wij in 2013 succes kunnen realiseren voor een duurzamer Nederland.