You are here

Negen Horecaondernemers Ontvangen Keurmerk Green Key

Negen trotse horecaondernemers ontvingen donderdag 20 november 2014 bij Van der Valk Middelburg hun Green Key certificaat uit handen van gedeputeerde Carla Schönknecht. De Green Key is hét internationale duurzaamheidkeurmerk voor de horeca.

Op steeds meer websites zoals www.bookdifferent.com is duurzaamheid een criterium waarop onder andere hotels, campings en restaurants door toeristen worden gekozen. Met de Green Key laat de ondernemer zien er alles aan te doen om de druk van zijn onderneming op natuur en milieu te minimaliseren.

De Green Key geeft zo een nieuwe impuls aan boekingen in de toeristische sector. De Provincie Zeeland en acht Zeeuwse gemeenten (Veere, Schouwen-Duiveland, Middelburg, Goes, Sluis, Kapelle, Borsele en Terneuzen) ondersteunden de ondernemers die via het systeem van de Green Key hun bedrijfsvoering verduurzaamden.

De negen nieuw gecertificeerden zijn Van der Valk Hotel Middelburg, Hotel-, Villa Magnolia te Oostkapelle, Congrescentrum De Stenge te Heinkenszand, Hotel Kijkduin te Domburg, Rederij Denick te Terneuzen en Hotel-Pension Zoom-Oord, Hotel De Zeeuwse Stromen, Strandpaviljoen De Branding, en Strandpaviljoen De Haven van Renesse (allen te Renesse).

Meer informatie is te vinden op www.kmvk.nl en op www.greenkey.nl.