You are here

Nieuwe voorzitter FEE-Nederland

 

Het bestuur van FEE-Nederland heeft José Hendriksen gekozen als nieuwe voorzitter van FEE-Nederland. Zij volgt na 6 jaar Henny Kromhout op als voorzitter van de organisatie die zich inspant voor natuur- en milieueducatie. FEE-N beheert het ECOXXI programma.

 

Nieuwe ondernemende voorzitter

In lijn met de tegeltjeswijsheid: 'wil je iets gerealiseerd hebben, vraag het dan iemand die het druk heeft' heeft het bestuur José Hendriksen benaderd. Zij is Inmiddels gestart en blijkt het bestuur te versterken als ondernemende voorzitter. Naast voorzitter van FEE-Nederland is zij directeur van FNV Bondgenoten. Voorheen heeft zij een eigen bedrijf gehad en heeft zij bij de gemeente Groningen gewerkt.

Bestuur bedankt Henny Kromhout

Henny Kromhout heeft de basis gelegd voor FEE-Nederland. Deze vorm geldt internationaal als voorbeeld. Hij is begonnen met het programma de Blauwe Vlag vanuit de ANWB, om het publiek te wijzen op het belang van schone stranden. Later is hij zich bezig gaan houden met duurzame accommodaties voor toeristen (GreenKey) en scholen (Eco-Schools). Internationaal is Henny jarenlang actief geweest in the Executive Board van FEE-International. Het fundament dat is gelegd nodigt ons uit om het gebouw daarop verder vorm te geven. Het bestuur is Henny zeer dankbaar voor het moois dat hij ons, Nederland en de wereld meegeeft.

Duurzame gemeenten

Het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Ook al is hij geen voorzitter meer, Henny is samen met Grontmij bezig om het nieuwe FEE programma Eco-XXI , het duurzaamheidskeurmerk voor gemeenten, te introduceren.