You are here

Workshop Eco-Schools Zeeuwse ECO XXI gemeenten

Op 21 november 2012 heeft Eco-Schools een workshop gegeven aan de Zeeuwse gemeenten die deelnemen aan ECO XXI. Naast de koppeling met ECO XXI ging de bijeenkomst ook in op algemene informatie over Eco-Schools, het internationale keurmerk voor duurzame scholen.

 Het eerste deel van de bijeenkomst ging in op hoe gemeenten invulling kunnen geven aan hun educatie en gedragsindicatoren van ECO XXI door middel van Eco-schools. De aanwezige gemeenten hebben, in samenwerking met Zeeuwse NME-centra, verkent hoe scholen structureel te betrekken zijn bij het invullen van gemeentelijke beleidsdoelen, bijvoorbeeld op het gebied van energie, klimaat, afval of water. Het tweede deel was informerend over Eco-Schools. Dit ging bijvoorbeeld in op redenen van scholen en gemeenten om deel te nemen aan Eco-Schools, het verloop van het proces en over welke 10 thema’s het gaat.  Tot slot gingen de aanwezigen aan de hand van een aantal opdrachten aan de slag met de situatie in hun gemeente.

 Eco-Schools valt net als ECO XXI onder FEE Nederland. Eco-Schools is hét internationale keurmerk voor duurzame scholen en vormt een kapstok om duurzaamheid een vaste plaats te geven op school. Een school die het zevenstappenplan doorloopt kan de Groene Vlag behalen. Wereldwijd zijn er 14.000 Groene Vlaggen op meer dan 40.000 deelnemende scholen in 53 landen. Deelnemende scholen kunnen in Nederland drie niveaus bereiken, brons, zilver en de Groene Vlag.

Bekijk hier meer informatie over Eco-Schools Nederland en ECO XXI