You are here

Zilveren Award voor gemeente Hoorn

Overhandiging award

Dinsdagavond kreeg Peter Westenberg, wethouder duurzaamheid, een zilveren ECO XXI award overhandigd. De gemeente Hoorn scoort goed op het gebied van duurzaamheid.

Zilver voor Hoorn
De gemeente Hoorn is voor haar duurzame inzet beloond met een zilveren ECO XXI award. Hoorn scoort bijzonder goed wanneer het gaat om duurzame campagnes en projecten. De duurzame en multifunctionele accommodatie De Kreek en de collectieve zonnepanelenveiling zijn daar twee voorbeelden van. Op een aantal punten valt nog wat verbetering te halen. Zo zou de gemeente duurzaamheid meer onder de aandacht kunnen brengen binnen het basisschoolonderwijs en het voortgezet onderwijs. Over twee jaar vindt de volgende meting plaats. Wethouder Peter Westenberg is trots op de uitslag. ‘We hebben een prachtig resultaat neergezet en zullen ons de komende twee jaar in te zetten voor goud.’

Duurzame ambities
De gemeente wil zich onder andere de komende jaren samen met ondernemers inzetten voor het behalen van een Blue Flag en een Green Key, twee internationale milieuonderscheidingen. De Blue Flag wordt jaarlijks toegekend aan stranden en jachthavens die aangetoond hebben schoon en veilig te zijn. De Green Key is een internationaal keurmerk voor duurzame bedrijven in de toerisme- en recreatiebranche. Beide erkenningen zijn vooral voor toeristen een internationaal herkenning- en kwaliteitssymbool voor goede stranden, jachthavens, en duurzame accommodaties.