You are here

IVN licentiehouder FEE programma's in Nederland

IVN, Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid is op 14 september 2016 lid geworden van FEE International. De Stichting FEE-Nederland draagt daarbij haar activiteiten over aan IVN. FEE (Foundation for Environmental Education) is een internationale netwerkorganisatie, die via educatie, kennisuitwisseling en het stimuleren van duurzame initiatieven streeft naar een duurzame groene toekomst. 

Middelburg weer goud

De gemeente Middelburg heeft zaterdag 6 juni 2015 een gouden ECO-XXI award voor haar duurzaamheidsbeleid ontvangen uit handen van FEE-Nederland voorzitter José Hendriksen. De uitreiking vond plaats in de gemeenschapstuin CitySeeds, die een mooi voorbeeld vormde van burgerparticipatie. Wethouder Chris Dekker nam de award in ontvangst in de tuin aan de Ravensteinseweg.

FEE-NEDERLAND sluit GREENDEAL duurzaam toerisme

Green-Deal-Duurzaam-toerism. Op 24 november hebben De Nederlandse overheid en tien bedrijven en organisaties de GreenDeal Duurzaam Toerisme gesloten. Minister Kamp en staatssecretaris Mansveld evenals de directeuren van onder meer TUI Benelux, Corendon, Zoover en de voorzitter van FEE-Nederland slaan de handen ineen voor groene en schone vakantiebestemmingen

Negen Horecaondernemers Ontvangen Keurmerk Green Key

Negen trotse horecaondernemers ontvingen donderdag 20 november 2014 bij Van der Valk Middelburg hun Green Key certificaat uit handen van gedeputeerde Carla Schönknecht. De Green Key is hét internationale duurzaamheidkeurmerk voor de horeca.

Verbonden partijen

ECO XXI is één van zes programma's van FEE (Foundation for Environmental Education) in Nederland. FEE (www.fee.global) is een internationale netwerkorganisatie, die via educatie, kennisuitwisseling en het stimuleren van duurzame initiatieven streeft naar een duurzame groene toekomst. FEE is in 73 landen actief, IVN (Instituut voor Natuureducatie en duurzaamheid, www.ivn.nl) is het Nederlandse lid van FEE. 

ECOXXI vernieuwd!

ECOXXI is een stimuleringsprogramma voor duurzaamheid. Nieuwe ontwikkelingen en inzichten zijn overgenomen in de assessment en in onze adviezen. Met behulp van de Wetenschappelijke Klankbordgroep, de landelijke jury en de reacties van deelnemers is de vragenlijst geactualiseerd. Vanaf 24 juli 2014 kunnen deelnemers gebruik maken van ons vernieuwde assessment en starten met hun certificering voor 2014.

Nederland écht duurzamer met FEE-programma’s

BlauweVlagUit het jaarverslag 2013 blijkt dat in 2013 er weer een groei van meer dan 10% in deelname aan alle FEE programma’s in Nederland is. De vier keurmerken vertoonden de grootste groei. Met in totaal 882 gemeenten, scholen, toeristisch/recreatieve accommodaties, congreslocaties, stranden en jachthavens helpen wij deze instellingen om structuur te geven aan hun duurzaamheidsambities.

Aantal ondernemingen met het duurzaamheidskeurmerk GreenKey groeit snel

Op 13 maart jl hebben 120 ondernemers de GreenKey, het internationale duurzaamheidskeurmerk voor duurzaamheid in de gastvrijheidssector ontvangen. ECOXXI en Greenkey zijn zusterlabels. Wat Greenkey is voor bedrijven en locaties, is ECOXXI voor gemeenten. Deelname aan deze labels versterkt elkaar.

Diner de la durabilité

Op 27 januari vond het eerste Dîner de la Durabilité van FEE-Nederland plaats. De gastheer was Grontmij. Centraal stond de vraag: hoe geven we duurzaamheid verder handen en voeten? Daarover wisselden de ruim 40 genodigden met elkaar van gedachten. Het was een zinvolle, sprankelende bijeenkomst.

Green Key project Zeeland

Op 23 september 2013 hebben in Zeeland de eerste 13 horecaondernemers met de provincie en 8 gemeenten een Intentieverklaring getekend rondom duurzaam toerisme. De deelnemende restaurants, strandpaviljoens en hotels gaan zich o.a. inspannen om het Green Key certificaat te behalen. Dit komt voort onder andere door de deelname van 8 Zeeuwse gemeenten aan ECOXXI.

Pagina's